دوربین مداربسته لامپی همان طور که از نامش پیداست، ظاهری شبیه به لامپ دارد و دوربین روی قسمتی از آن قرار میگیرد. این نوع شکل سبب میشود که کمتر به چشم آید و احتمال آسیب یا سرقت دوربین کاهش پیدا کند. این دسته از دوربینهای مداربسته، خود دارای انواع مختلفی هستند و کاربردهای گوناگونی دارند که در ادامه به بررسی کاملتر آنها میپردازیم.
انواع تجهیزات دوربین مداربسته و دزدگیر
دوربین لامپی و قابلیتهای آن
دوربین لامپی دارای دید ۳۶۰ درجه است و به این گونه بخش گستردهای را برای نظارت پوشش میدهد. به طور تقریبی میتوان گفت که این دوربینها برای یک سالن به وسعت ۸۰ متر مربع مناسب هستند. کیفیت دوربین لامپی بالا بوده و تصاویر واضحی را از محیط ارائه می دهد. از مهمترین قابلیتهای دوبینهای لامپی میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- کیفیت مطلوب: بیشتر این دوربینها از تصاویر HDپشتیبانی میکنند و از LED های مادون قرمز برخوردار هستند که امکان تصویربرداری در شب را فراهم میسازند.
- اتصال بی سیم: این دوربینها به کابل شبکه نیازی ندارند و از طریق Wi_Fi به شبکه مورد نظر متصل میشوند.
- کنترل از راه دور: دوربینهای لامپی با استفاده از اپلیکیشنهای موبایلی قابل مشاهده هستند. حتی میتوان به صورت صوتی نیز بر محیط نظارت کرد.
- مجهز به حسگر: بخش عمدهای از این دوربینها از قابلیت تشخیص حرکت بهره میبرند که در صورت حرکت به شما هشدار میدهند.
انواع دوربین مداربسته لامپی
همان طور که قبلاً نیز گفتیم این دوربینها در انواع مختلفی تولید و عرضه میشوند که عبارتند از:
- دوربین لامپی چرخشی: دوربین چرخشی به صورت ۳۶۰ درجه از محیط تصویر برداری میکند و از قابلیتهایی نظیر دید در شب، اتصال بی سیم، حسگر و….. برخوردار است. برای مکانهایی با وسعت زیاد مانند پارکینگ، انبار و سالن مناسب هستند.
- دوربین لامپی اهرمی: این نوع دوربینها دارای چندین اهرم هستند تا به واسطه آن بتوان زاویه و موقعیت دوربین را تغییر داد. دوربین اهرمی برای فضاهایی مورد استفاده قرار میگیرد که تمرکز تصویر برداری روی بخش خاصی از محوطه است.
- دوربین لامپی سیمکارت خور: دوربینهای سیمکارتی قادر به انتقال تصاویر از طریق شبکه تلفن همراه هستند. دوربین سیمکارتی برای مکانهایی که به اینترنت ثابت دسترسی ندارند، گزینه خوبی محسوب میشوند.
کاربرد این نوع دوربینها
کاربرد دوربین لامپی با توجه به نوع آن متفاوت خواهد بود اما به طور کلی همه آنها طراحی شبیه به لامپ دارند و اغلب نامحسوس هستند به همین دلیل در موارد زیر مورد استفاده قرار میگیرند:
- برای فضاهای کوچک مانند اتاق یا انباری
- نظارت و مراقبت از سالمندان یا کودکان
- دفاتر اداری برای بررسی فعالیتها
- پارکینگ یا فضاهای عمومی
- در فروشگاهها جهت نظارت بر مشتریان
مزایا و معایب دوربین مداربسته لامپی
مزایا
تا به اینجا با بسیاری از ویژگیهای دوربین مداربسته لامپی آشنا شدهاید که مزیتهای زیادی دارند. در این قسمت مزایای مهم دوربین لامپی را بیان میکنیم:
- کم مصرف: مصرف این دسته از دوربینهای مداربسته به اندازه لامپهای LED است و به همین دلیل به انرژی کمی نیاز دارد. برای تامین انرژی نیز برق ۲۲۰ ولت شهری نیز کفایت میکند.
- نصب آسان: دوربینهای مداربسته لامپی بدون نیاز به کابل و سیم کشی پیچیده، با قرارگیری روی سر پیچ به راحتی نصب میشوند.
- پوشش محیط: دوربینهای لامپی در عین کوچک بودن خود، قادر به پوشش یک محوطه نسبتاً بزرگ هستند.
معایب
البته این دسته از دوربینها دارای محدودیتهایی نیز هستند که به عنوان معایب شناخته میشوند:
- دوربینهای لامپی در کیفیت تصویر تنها دارای چند گزینه هستند و انتخاب را برای کاربر محدود میکنند.
- در دوربین لامپی برای ذخیره سازی اطلاعات از کارت حافظه استفاده میشود و برای اطلاعات حجیم قابل استفاده نیست.
- از آنجایی که اتصال به دوربینهای لامپی تنها از طریق Wi_Fi امکان پذیر است، ممکن است در برخی مواقع این دسترسی قطع شود و آسیب زا باشد.
- تصاویر دوربینهای لامپی به شکل پانوراما هستند و گاهی اوقات این نوع تصویر برداری به عنوان یک ایراد تلقی میشود.
اقدامات مجموعه امن آوا
مجموعه امن آوا در زمینه فروش، نصب، راه اندازی، مشاوره و آموزش سیستمهای نظارتی فعالیت دارد. این مجموعه با اتکا بر متخصصان مجرب و به روزترین دانشها و متدها بیش ۶۰۰ پروژه را برای انواع سازمانهای مطرح خصوصی و دولتی کشور به انجام رسانده است. اگر به تجهیزات نظارتی اعم از دزدگیر، دوربین مداربسته لامپی و… نیاز داشتید، میتوانید به مجموعه امن آوا مراجعه کنید.