شوک سنسور دزدگیر اماکن چیست؟ شوک سنسور یا همان سنسور ضربه در مواقعی که لرزش، ارتعاش یا ضربهای ایجاد شود، به کار میافتد و سیگنال را به پنل دزدگیر ارسال میکند و سیستم با توجه به سیگنال ارسالی تصمیم به اعلام هشدار میکند.
سنسور ضربه خود به انواع مختلفی تقسیم میشود که تفاوت آنها در جزئیات است. این سنسور کاربردهای گستردهای را شامل میشود؛ چرا که بسیاری از رویدادهای خطر آفرین نظیر سرقت، باد و طوفان، ورود افراد غیر مجاز و… با ضربه همراه است. در ادامه این مقاله به صورت کاملتر این سنسور را مورد بررسی قرار میدهیم.
شوک سنسور و عملکرد آن
شوک سنسور (shock sensor) دستگاهی است که قادر به تشخیص ضربات، لرزشها و ارتعاشات است. به محض اینکه این سنسور یکی از موارد ذکر شده را حس کند، سیگنالی را تولید و به پنل مرکزی ارسال میکند تا هشدار اعلام شود.
سنسور ضربه انواع مختلفی دارد اما اساس کار آنها یکی بوده و شامل تشخیص ضربه، تبدیل انرژی مکانیکی به الکترونیکی، ارسال سیگنال به پنل و اعلام هشدار از طرف دستگاه است اما مرحله دوم یعنی تبدیل انرژی مکانیکی به سیگنال در هر نوع متفاوت است. به عنوان مثال در سنسور مکانیکی ایجاد جریان برای اعلام هشدار بر اثر تکان خوردن قطعه فلزی کوچک است در حالی که در سنسورهای شتاب سنجی، تغییر شتاب باعث جریان میگردد. همچنین در نوع پیزوالکترونیک، در اثر فشار به پیزوالکترونیک ولتاژ تولید میگردد.
انواع شوک سنسور دزدگیر اماکن چیست؟
المانهای مختلفی برای تقسیم بندی سنسور ضربه وجود دارد. یکی از تقسیم بندیها بر اساس فناوری به کار گرفته شده است. در موارد زیر انواع سنسور ضربه بر اساس تقسیم بندیهای مختلف را بیان میکنیم:
- بر اساس فناوری: فناوریهای به کار گرفته شده در ساخت شوک سنسور شامل مکانیکی و الکترونیکی است که پیشتر نیز توضیح داده شد.
- بر اساس روش نصب: دزدگیرهای مجهز به حسگر ضربه به دو روش بیسیم و سیمی قابل نصب هستند.
- بر اساس سطح حساسیت: حساسیت سنسورها شامل یک مرحلهای و دو مرحلهای است که در روش یک مرحلهای هشدار زمانی اعلام میشود که ضربه از حد مشخصی بیشتر باشد اما در روش دیگر برای ضربات با طیف ضعیف و قوی عملکرد متفاوت دارد.
- بر اساس کاربرد: دزدگیرهای دارای سنسور ضربه بر اساس محل کاربردشان اعم از خودرو، اماکن و… تقسیم بندی میشوند.
کاربرد حسگر ضربه
از جمله کاربرد شوک سنسور میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- جلوگیری از ورود افراد غیر مجاز: یکی از اقدامات سارقان و افرادی که قصد ورود غیر مجاز به یک محیط را دارند، شکستن در و پنجرهها یا ضربه زدن است. با نصب این سنسور میتوان از این امر جلوگیری کرد.
- نصب در اشیاء حساس: جاهایی مانند گاوصندق، جعبههای کالا، تابلوها و… که حساس هستند نیز با سنسور ضربه قابل تجهیز هستند.
- نصب روی خودرو: علاوه بر اماکن میتوان از این سیستم جهت حفظ امنیت خودرو استفاده نمود. سنسور روی بدنه و چرخ خودرو قابل نصب است.
- ترکیب با سایر سنسورها: ترکیب سنسور ضربه با سایر حسگرها مانند سنسور حرکت، سنسور دود و… سبب افزایش دقت دزدگیر میشود.
مزایا و معایب شوک سنسور دزدگیر اماکن چیست؟
سنسور ضربه هم مزایا و هم معایبی دارد. این سنسور نصب آسانی دارد و قادر به تشخیص حرکت قبل از ورود سارق یا سایر افراد غیر مجاز است. نه تنها برای اماکن بلکه برای اشیاء قابل استفاده است و در برخی مدلها امکان اعمال تنظیمات برای حساسیتها وجود دارد.
در برخی موارد ممکن است به واسطه حساسیت بالا برای ضربههای عادی مانند ضربه ناشی از باد نیز هشدار اعلام شود. این سنسور قادر به تشخیص حرکت نیست و تنها ضربات را شناسایی میکند بنابراین بهتر است به صورت ترکیبی استفاده شود.
اقدامات مجموعه امن آوا
در این مقاله به معرفی اینکه شوک سنسور دزدگیر اماکن چیست؟ پرداختیم. این سنسور از حسگرهای مهم محسوب میشود و کاربرد گستردهای دارد اما لازمه عملکرد مناسب سنسور ضربه کیفیت تجهیزات آن است. مجموعه امن آوا با تجربهای قریب به بیست سال همواره محصولات مرغوب و با کیفیت را در زمینه سیستمهای امنیتی و ضد سرقت به مشتریان خود ارائه کردهاست. امن آوا پروژه تجهیز کردن بسیاری از سازمانهای دولتی و خصوصی را در کارنامه خود دارد. جهت آشنایی بیشتر با این مجموعه و دریافت خدمات میتوانید به سایت امن آوا مراجعه کنید.